Druk op ESC om te sluiten

Paardrijden

Houdt u een paarden? Bent u een beginnende- of gevorderde ruiter? In Zeddam en omgeving kunt u de paardensport beoefenen bij diverse manages.

True Horsemanship

True Horsemanship is gelegen op de sprookjesachtige wei en ligt naast de oude molen. Tevens ligt True Horsemanship naast het 2000 hectare grote Bergherbos aan de Bovendorpsstraat 18 in Zeddam. Vanuit de weide kan direct de natuur ingereden worden zonder de weg op te hoeven.

De paarden zijn op hun gemak en ontspannen. De ontspanning van de paarden werkt besmettelijk, want voor u het weet neemt u de ontspanning over. Wilt u op een leuke, ontspannen en veilige manier paardrijden? Dan bent u bij True Horsemanship aan het juiste adres! U gaat zich zekerder voelen en leert om beter te communiceren met de mensen om u heen.

Lessen

Een paardrijles van True Hostmanship ziet er anders uit dan reguliere paardrijles. Er wordt gebruik gemaakt van de methode van het Natural Horsemanship. De methode houdt in dat er eerst extra aandacht wordt besteed aan het opbouwen van een goede band en vertrouwensrelatie met het paard. In de les wordt gewerkt met allerlei soorten oefeningen. Er wordt gestart met grondoefeningen. Deze oefeningen zorgen ervoor dat niet alleen het paard zich vertrouwd voelt met u, maar ook dat u zich vertrouwd voelt bij het paard.

Instructeur Bobby vindt het belangrijk dat u begrijpt hoe paarden met elkaar communiceren. Bobby kan in zijn les aangepast aan uw kennis, kunde en feeling met paarden u leren hoe u met zo min mogelijk fysieke inspanning iets aan uw paard kan vragen.

Centraal tijdens de les staat het opbouwen van een vriendschap met uw paard. In deze vriendschap leert u ook elkaars grenzen te respecteren. Op het moment dat wederzijdse respect aanwezig is, kunnen er stapjes worden ondernomen om buiten de comfortzone te treden. Concreet, moeilijkere oefeningen te gaan doen.

Paardrijles volgens de methode van Natural Hostmanship betekent vooral plezier. Leren van elkaar. Samen gaan jullie op zoek naar uitdagingen voor u en voor uw paard, samen en apart, zodat u de beste ruiter en paardenvriend wordt. Bij uw paard wordt vooral gekeken naar mentale en lichamelijke verbeteringen.

Wilt u meer weten over de paardrijlessen van True Horsemanship? Bekijk dan de website.

Locatie

True Hostmanship
Bovendorpsstraat 18
7038 EC Zeddam
06-15304893
Bob11180@gmail.com
www.naturalhorsemanshipgelderland.com

Manages in de omgeving van Zeddam

Manage Stroombroek

Aan de rand van het heuvelachtige natuurgebied Montferland ligt de manage. Beginnende- en gevorderde ruiters kunnen lessen volgen bij de manage. De lessen vinden plaats in de binnenbak of buitenbak. Bent u een ervaren ruiter? Dan kunt u deelnemen aan de bosritten.

Bosritten

Het gehele jaar met uitzondering van de zaterdag kunnen leden een bosrit maken. Vanaf de manage bent u binnen 10 minuten in het uitgestrekte bos. Dankzij de duidelijk aangegeven ruiterroutes kunt u urenlang genieten van de natuur. Bosritten kunnen gemaakt worden vanaf 1,5 uur.

Wilt u deelnemen aan een bosrit als lid van de manage? Vergeet dan niet om telefonisch te reserveren!

In overleg met de ruiters worden groepen samengesteld. Een groep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 8 deelnemers. Elke groep telt 1 begeleider.

U kunt deelnemen aan een bosrit als u rijervaring heeft. Dit houdt in dat u kunt stappen, draven en galopperen. Het is belangrijk dat u deze gangen ook zonder beugels beheerst.

Tijdens de bosrit dient u een cap, een goed zittende rijbroek en laarzen te dragen. Als ruiter mag u maximaal 85 kilo wegen om voor het paard een fijne bosrit te laten zijn.

Locatie

Manage Stroombroek
Braamweg 7
7047 CB Braamt
0314-683442
info@managestroombroek.nl
www.managestroombroek.nl

Stal Kroes

Aan de rand van het bos ligt Stal Kroes. De stal is een unieke plek voor privélessen. Het maakt niet uit of u een beginnende ruiter bent of een ervaren ruiter. U kunt tijdens de lessen crossen in de spring-wei, galopperen over uitgestrekte weilanden en springen over natuurlijke hindernissen. Tevens kunt u als stoere jachtruiter onder deskundige begeleiding van Karla leren hoe u moet rijden in het Nederlandse jachtveld.

Karla is een gecertificeerd instructrice. Voor dressuurtraining en rechtrichten kunt u ook bij haar terecht. Bovendien leert Karla zowel paard als u om elkaars taal te kunnen spreken. Alle lessen worden op maat gemaakt voor paard en ruiter. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan zelfvertrouwen, flexibiliteit, houding en balans. Op deze manier wordt de band verbeterd tussen u en uw paard.

Activiteiten

Privé bosritten: buiten rijden in de Montferlandse bossen lijkt vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Essentieel is dat u leert omgaan met de natuurlijke reacties. Zowel paard als ruiter doen tijdens de buitenrit door verschillende natuurlijke variaties in het terrein veel indrukken op. Door de begeleiding van Stal Kroes blijven de ritten uitdagend, maar ook gecontroleerd. Diverse ritten worden aangeboden op gevorderd niveau. Het beheersen van stap, draf en galop is vereist.

Privé training: in het eerste uur na de ontmoeting op de veranda wordt geïnventariseerd welke trainingen er nodig zijn om te komen tot de doelstelling van u. Mogelijkheden zijn: het paard gymnastiseren, een stuk theorie, springen over natuurlijke hindernissen, sloten springen en rijden in een groep in het bos. Alle takken van de ruitersport zijn mogelijk.

Jachttraining: neemt u deel aan de Nederlandse slipjachten? Dan komt u uitdagingen tegen zoals sloten springen, het paard controleren in het veld en het springen van natuurlijke hindernissen. Heeft u een paard die nog nooit heeft gejaagd of het niet durft? Neem dan deel aan de jachttraining. De jachttraining wordt op maat gemaakt voor u en uw paard. Tevens kunnen paarden met een trauma worden geholpen.

Rechtrichten: Karla kan uw paard persoonlijk trainen of training geven om u en paard weer in balans te krijgen. Bij het rechtrichten helpt Karla het paard op een juiste manier bewegen door onder andere het voorwaarts neerwaarts rijden en de correcte lengtebuiging van het paard. De training kan gevolgd worden op locatie, maar ook bij Stal Kroes.

Locatie

Stal Kroes
Zuider Marktweg 15
7037 CV Beek
0316-22862833
info@stalkroes.nl
www.stalkroes.nl

Recreatie Te Boomsgoed

Paardrijlessen kunt u volgen op woensdag- en donderdagmiddag of zaterdag. Donderdagavond kunnen gevorderde ruiters paardrijden. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen deelnemen aan de lessen. Uw kind wordt in een groep van ongeveer 5 personen op een speelse professionele wijze vertrouwd gemaakt met de pony of het paard. Tijdens de lessen leert uw kind de technieken van het paardrijden en wordt de rijervaring opgebouwd. Onder begeleiding kan op zondag worden deelgenomen aan een buitenrit.

Niet alleen leert uw kind het rijden van het paard, maar ook hoe hij of zij de pony dient te verzorgen, opzadelen etc. Er wordt ruim aandacht besteed aan theoretische kennis. Echter, volwassen kunnen ook paardrijden.

Ponykamp

Een aantal ponykampen worden georganiseerd in de zomer en herfst. Op speelse wijze leert men tijdens de kampen de grondbeginselen van het paardrijden. Heeft uw kind al rijervaring? Dan wordt de rijervaring verder ontwikkeld.

Per kamp verschilt het programma. Het programma wordt toegesneden op de deelnemers die zich hebben ingeschreven voor het ponykamp. Het ponykamp vindt plaats op basis van volpension.

Locatie

Recreatie Te Boomsgoed
Langestraat 24
7047 AP Braamt
0314-651890
www.teboomsgoed.nl

Schwarzwälder Fuchs Stoeterij Nederland

Sinds 2006 bestaat de natuurlijke paardenhouderij. De houderij is opgericht door Marja de Bruijn. Vier jaar lang hebben moeder en dochter samen de stoeterij gerund. Op 62-jarige leeftijd is Marja de Bruijn overleden. Haar dochter, Marja Effenberger, heeft de stoeterij voortgezet om haar levenswerk in stand te houden.

Stoeterij

Lessen: zowel voor beginnende, gevorderde als beperkte rijders verzorgt de stoeterij lessen. De lessen kunnen doordeweeks en in het weekend plaatsvinden.

Buitenritten: dankzij de ligging van de stoeterij nabij het Montferlandse bos kunnen buitenritten worden aangeboden. Zowel de moeilijkheidsgraad als de lengte van de ritten kan worden afgestemd.

Fokken: elk jaar fokt de stoeterij met verschillende merries en hengsten. Om het ras in tact te houden, varieert de stoeterij zo veel mogelijk met verschillende bloedlijnen.

Dekken: natuurlijke dekkingen worden aangeboden met elitehengst Modus en hengst Modim.

Verkoop: met regelmaat worden verschillende Fuchsen aangeboden.

Zorg

Kleine, leuke dagbestedingsplekken biedt de stoeterij aan voor mensen die graag buiten bezig zijn en zich aangetrokken voelen tot de zorg van paarden. Letterlijk en figuurlijk is er de ruimte om uzelf te zijn en om op uw eigen tempo aan uw doelen en wensen te werken.

In overleg is er naast de dagelijkse zorg voor de paarden alles mogelijk op de dagbesteding. Wilt u leren rijden of naast het verzorgen van de paarden iets anders doen? De stoeterij staat overal voor open. Tevens hecht de stoeterij waarde aan plezier, creativiteit, positiviteit, groei en ondernemen. Bovendien is het belangrijk dat er een goede balans is tussen inspanning en ontspanning.

Wilt u meer structuur in uw leven? Wilt u meer harmonie in uw contacten krijgen? Wilt u meer buiten zijn en alles over paarden leren? Bij de stoeterij is het mogelijk en zij begeleiden u hierin.

De stoeterij staat open voor iedereen die zich geroepen voelt door deze plek. Elk mens is uniek en altijd meer dan een diagnose. Zowel Marja als Marieke hebben ervaring op het gebied van diagnoses.

Locatie

Schwarzwälder Fuchs Stoeterij Nederland
Krommestraat 2A
7045 AK Azewijn
06-22274278
info@sfsn.nl
www.sfsn.nl